• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Doček Pravoslavne 2009
DOK ČESTITKU ŠALJEM OVU, PRAVOSLAVNU SLAVIM NOVU, ČESTITAM JE SVIM SRBIMA, A POSEBNO NAJMILIJIMA. KO JE SLAVI OVOG DANA, BOG GA ČUVO OD DUŠMANA, KO ČESTITKU OVU PRIMI U VESELJU NEKA ŽIVI, NEK GA SREĆA UVIJEK PRATI, DOBRO SE DOBRIM VRATI! (foto-izvještaj možete naći u sklopu Fotogalerija)

Čestitku sa ovakim sadržajem sam dobila za Pravoslavnu Novu Godinu, možda je dobio i neko od vas, a svejedno svim članovima SKD-va, svim čitaocima novina »Mostovi« kao i svim Srbima sa ovakim željama želim srećnu NOVU PRAVOSLAVNU GODINU.


Kako smo članovi SKD »SLOGA« proslavili doček i početak Pravoslavne Nove Godine, bi mogli pitati nekoga od stopedeset do dvesto, što članova što prijatelja i simpatizera društva, koji su svojim prisustvom, dobrim raspoloženjem uz dobru muziku napravili za pamćenja vrijednu zabavu.


Ako bi pitali mene oko 19h i 30min. bi žalosno rekla »Jok, brate, ovo je propalo veče«, muzika zalutala, sala prazna, čak i ulazna vrata zaključana, ali desilo se čudo. Dobila sam ključ, otključala vrata, muzika našla put do sale i do naših srca i za kratko vrijeme žur i po.


Dobrom raspoloženju nije kumovala samo dobra muzika orkestra »DOBRA VOLJA« iz Kranja, dobra kapljica već i naša mlada dramska sekcija koja je u izvođenju skeča, Sanje Nedeljković i Dejana Mitovskog pod nazivom »I JA BI ŽENO KANDIDIRAO ZA PREDSJEDNIKA SKD SLOGA« nasmijala do suza sve prisutne. Nije izostala ni tombola sa dobrim nagradama za koje su se pobrinuli donatori gosp. Janković Vojin, gosp. Travar Pero i gosp. Pupovac Nikola.


Nesmijem da zaboravim da je Posavinu, Trebavu pa i mnoge druge digla na noge izvorna muzika koju je predvodio gosp. Krstić Veljo i gos. Petar Marković, što znači zabavi nije htjelo biti kraja i morali smo članovi IO takoreći istjerati raspoložene goste u samu zoru sa pjesmom: »U ranu zoru zoru kad svane dan, ja idem kući sav nakresan!«


Veseli i zadovoljni što se sve završilo bez problema sa dobrim raspoloženjem, koje nam je bar na momenat otjeralo u zaborav svjetsku, a i našu krizu, a i neke druge probleme, razišli smo se sa željom da se ponovo sastanemo i onako kako samo mi to znamo razveselimo, poigramo i zapjevamo.

 


Lijep pozdrav iz Nove Gorice,


                                                  Dobrila Cvijanović

« nazaj
komentar Komentari (2)

1. 2. 2009 u 21:36, Ilija: Dali je moguće da nikoga ne zanimaju komentari, slobodno pišite i tražite ono što mislite da je dobro. LP
29. 1. 2009 u 20:21, Ilija: Ljudi rekoše i neće slagati, da je zabava i program naše dramske sekcije (Dejan Mitovski i Sanja Nedeljković) bio fenomenalan. LP,

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS