• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Folklora u Hrastniku
Izvještaj gostovanja folklorne sekcije SKD Sloga u Hrastniku 13.6.2009 (foto-izvještaj možete nači u sklopu Fotogalerija).

Bila je to subota, lep sunčan dan. Po ranijem dogovoru tačno u 13h bili smo svi na okupu na mestu polazka iz Nove Gorice. Pored folklorista i vođe folklora pridružilo nam se i nekoliko roditelja. Pre samog polazka na mestu okupljanja došao je i predsednik društva Ilija Janković, koji nam je poželeo srećan put, uspešan nastup i dobru zabavu. Slikali smo se i konačno pošli putem Hrastnika.

 

U Ajdovščini smo kompletirali naš sastav folklorista i od tada se u autobusu pevalo i igralo sve do našeg dolazka u Hrastnik. Nije bilo vremena za predah, jer nas je čekao naš umetnički vođa Milan Glamočanin i harmonikaš Dejan Panić, sa kojima se krenulo na generalnu probu. Po završetku uspešne generalne probe sledile su pripreme za nastup.

 

Došao je i trenutak samog nastupa. Imao sam malu tremu, jer ipak je to podmlađeni sastav folklora a sportska dvorana prepuna naroda. Začuo se zvuk harmonike, goča i gitare, zaigrale su nogice i srca naših mladih folklorista. Gromki aplauz se zaučuo više puta tokom igre a na kraju je publika odličnu igru nagradila i velikim aplauzom.

Posle večere i male pauze počela je zabava uz odličan orkestar Bore Paukovića. Kao što slike prikazuju, zadovoljni što je sve proteklo kako treba, nismo se štedili u igri i veselju.

Dobar provod je trajao do kasno u noć, kad je došao trenutak povratka. Pozdravili smo se sa organizatorom i zahvalili se, te disciplinovano napustili dvoranu. Srećno smo stigli u Novu Goricu u ranim jutarnjim satima.

 

Zahvaljujem se predsedniku i izvršnom odboru našeg društva što su nam omogućili zasluženo gostovanje na Etno festivalu u Hrastniku. Zahvaljujem se i svim članovima folklorne sekcije za uloženi trud i disciplinovano ponašanje, hvala i Slobodanu Dodiću na slikovnom prikazu našeg gostovanja. Zahvaljujem se i Draganu Saviću za ukazanu pomoć u pratnji našeg folklora.

 


Puno pozdrava,

vođa folklora Zoran Stojanović

« nazaj
komentar Komentari (5)

9. 7. 2009 u 18:20, Sloga
Sloga i Sava su uvek imali dobru saradnju, posebno se to odnosi na onaj period kada je predsednik kod nas bio Ilija. Veliku zahvalu zaslužuje njihov predsednik mislim da se preziva Nešković. Spomenuti gospodin je jedini otvoreno kritikovao rad SSDS u poslednjoj godini.lp
9. 7. 2009 u 17:35, skd sava hrastnik
pratimo vaš sajt i poslije približno jedan mesec vam se ponovno zahvaljujemo na učešću na Etno festivalu u Hrastniku , drago nam je da su u komentarima naglašene pozitivne strane vašeg gostovanja u Hrastniku , uvijek ste dobrodošli.Za informaciju naša spletna strana je www. skd-sava.si
9. 7. 2009 u 17:30, skd sava hrastnik
pratimo vaš sajt i poslije približno jedan mesec vam se ponovno zahvaljujemo za učešće na E
30. 6. 2009 u 21:10, Slađa
Zoran je stvarno ekstra vođa folklore...jer se vidi da je zainteresovan za nas,da obstanemo i naravno da nas bude u što večem broju.uvek je uz nas,da nas zabavi,da poigra snaama a i da nas kritikuje.:-)LP
30. 6. 2009 u 20:56, Ilija
Možda nebi trebao ja da prvi dam komentar, ali moram, ovo je primer i slika za sve one neverne "TOME" da se u našem društvu ozbiljno prilazi svakome planiranom projektu. Da je naša folklorna sekcija dobila pravog vođu pokazuje i ovaj stručno napisani izveštaj. Momci samo tako napred i za nas nema prepreka. Mi moramo radit na tome da buduće rukovodstva našeg društva ima što bolje uslove za rad, samo tako možemo našu kulturu tradiciju i običaje našeg Naroda, večno očuvati.
LP;

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS